söndag 6 mars 2011

semmelkonnärssör

vi ses utanför vetekatten, jag och min vän linnea. tidigare har vi konstaterat att ingen av oss gillar fiket något vidare, men ändå går vi dit. betalar det priset för en kopp kaffe (i mitt fall, te i hennes) och en semla. vi slår oss ned, längst upp och längst in, i den gigantiska lokalen. det är stökigt och klirret av koppar överröstar nästan vårt samtal. rummet är fullt av tanter, farbröder, mammor och barn. de kladdar med bakverk och spiller ut saft, vi är de enda i vår ålder. det är torsdag eftermiddag, och vi skall undersöka om den bulle som fått utmärkelsen bäst i test är så bra som det sägs.  


5 kommentarer:

niclas sa...

hej och tack för din kommentar! du kan väl maila mig din adress på niclasboman@gmail.com så kan jag skicka ett sånt där bokmärke?
/ niclas

"oroshjärta" Lotte Fernandez sa...

Vad tyckte du? Ja gillar Gateus mest so far.

"oroshjärta" Lotte Fernandez sa...

Gateaus kanske det stavas? Well i Sturegallerian.

Madeleine sa...

mmm temlor! lätt en av de bästa bakelserna.

maria sa...

vetekattens var klart godkända! hela semlan var liksom luftig och fluffig och god och inte alls svåräten. och nu känner jag ju att jag måste testa gateaus, tur att jag har i dag på mig! och temlor ja, klart finast. ture sventon vet vad som är värt att spendera tid på.

Bloggtoppen.se