torsdag 26 mars 2009

dagens; bakning!

råkar du ha obegränsat med tid, älskar knäckebröd och har en brödkavel till hands, så är det bara att hänga med mig.

knäckebröd är gott och nyttig och härligt och man blandar bara ett paket jäst med fem deciliter vatten och en halv matsked salt, och så häller man på hälften vanligt mjöl och hälften rågmjöl/rågsikt tills det känns bra. och sen så, blanda!!

degen knådas till 20 söta små bullar och jäses under bakduk i 40 min. när de har blivit plufsiga och lite småtjocka är de klara för utkavling! kavla först med vanlig kavel och sedan med en naggad.


ugnen ställs på ca 300 gradet och knäckisarna bakas i fyra minuter vardera, ungefär. då de ser lagom bruna ut läggs de på galler för att svalna....

...och sedan, då de svalnat kommer det bästa av allt; uppätandet! te till är att rekommendera, och så gärna smör och ost. jag hade en bit grevé på, men hade nog föredragit en lite andligare spis i form av präst.

Inga kommentarer:

Bloggtoppen.se